Počitnice so idealen čas za prenovo doma

Kategorije Uncategorized

Po preživetju vzponov in padcev, ki neizogibno pridejo z veliko prenovo, si zaslužiš dopust. Toda kako si ga lahko privoščite, potem ko porabite svoj proračun za kuhinjo svojih sanj? Tukaj je ena strategija: plačajte vse tiste naprave, omare in druge pomembne predmete s kreditno kartico, ki zasluži nagrade.

Toda najprej bodimo jasni: nihče ne zagovarja bremenitve kreditne kartice za obnovo doma, razen če nimate sredstev, da jo odplačate. Kreditne kartice so drag način za izposojo denarja. In nabiranje dolgov z visokimi obrestmi, ki si jih ne morete privoščiti, je recept za katastrofo.

Če povem, da bi z malo načrtovanja – in gotovino na voljo za poplačilo preostalega zneska, da ne boste imeli obresti – uporaba kreditne kartice za velike nakupe lahko vašo porabo za obnovo spremenila v brezplačne počitnice.

Tako sta Jon in Jaimie Clark končala na plaži na Sejšelih, čemur je v začetku tega leta sledil 10-dnevni safari v Keniji. S pomočjo Juicy Miles , podjetja, ki ljudem pomaga ugotoviti, kako zaslužiti milje in točke za brezplačna potovanja, je par taktično porabil približno 40.000 $ za kuhinjske aparate, ploščice, kopalniške potrebščine in druge izboljšave doma z uporabo novih American Express Platinum Delta SkyMiles in Kartice Chase Sapphire Reserve . Prislužene točke – približno 250.000, vključno z bonusi za prijavo – so plačali za vozovnice v prvem razredu za Sejšele, tri nočitve v zasebnem bungalovu in lete brez postankov v Nairobi na safari, ki jih je g. Clark prejel kot nadomestilo od stranko.

“V scenarijih, ko boste že porabili ta denar, bi lahko tudi dobili nekaj v zameno,” je dejal g. Clark, ki ima v New Yorku lastnico digitalne marketinške agencije. (Njegova žena Jaimie Clark dela za The Wirecutter, podjetje New York Timesa.) »Edina stvar, ki jo nismo kupili na kartici, so bili stroški izvajalca, ki je zahteval plačila s čekom ali gotovino.«

Če se to sliši privlačno, je tukaj nekaj strategij za pridobitev brezplačnih počitnic s porabo za obnovo doma – ali vsaj za izravnavo stroškov.

Iščite KARTICE S PRIJAVNIMI BONUSI »Eden najlažjih načinov za zaslužek veliko milj in točk je z novo kreditno kartico,« je povedal Lee Huffman, ki ima potovalni blog BaldThoughts (gospod Huffman je plešast) in teče storitev potovalnega svetovanja.

Nove kartice pogosto zahtevajo porabo nekaj tisoč dolarjev, da zaslužite bonus. Kartica Southwest Rapid Rewards Premier na primer ponuja 50.000 točk za porabo 4.000 $ v 90 dneh po odprtju računa. “Z nakupom novega aparata ali plačilom popravil doma je lahko izpolnjevanje teh zahtev dokaj preprosto,” je dejal gospod Huffman.

Lani je Ken Helman , glasbenik in pedagog, ki je med drugimi umetniki sodeloval s Stingom, dokončal 150.000 dolarjev vredno prenovo trisobne hiše , ki jo najame prek Airbnb v Puni na Havajih. G. Helman je prenovil kuhinjo in kopalnice, dvignil višino stropa v dnevni sobi, načrtoval prenovo fasade in se posvetil Karndean talnim oblogam in svetilkam Lumens in Design Within Reach . Za zbiranje točk in milj je uporabil kombinacijo kreditnih kartic, vključno s kartico American Express Platinum , kartico Hawaiian Airlines Mastercard in IHG Rewards Club Mastercard .

»Vse so prišle z zajetnimi bonusi za prijavo,« je povedal gospod Helman, ki je sodeloval z Juicy Milesom, da bi pomagal povečati svojo porabo za obnovo, da bi zaslužil točke in milje. “Rekel sem si samo: ‘Vse to nakupujem’ – ne samo za pohištvo in druge stvari, kupoval sem tudi les, napeljave in ploščice – ‘zakaj ne bi porabil denarja s temi karticami in jih odplačal vsak mesec, ni bilo zanimanja?”

V začetku tega leta je nekaj od teh točk unovčil, da je za svoj 65. rojstni dan letel s poslovnim razredom v Berlin, Hrvaško in Benetke. V Benetkah je slavil z ogledom opere “Don Giovanni” v Teatru La Fenice.

In ima še veliko preostalih kilometrov. “S tem, kar sem pridobil, lahko še naprej potujem,” je dejal, “kar nekaj časa.”

NAKUPUJTE SPLETNA MESTA AIRLINE MALL Kupite kopalniško opremo in kuhinjske aparate s spletnimi portali letalskih družb, kot sta United MileagePlus Shopping in American Airlines eShopping , ki povezujejo s prodajalci izdelkov za izboljšanje doma, kot sta Home Depot in Build.com, ki članom, ki pogosto letijo, ponujajo milje za tisto, kar porabite.

»Vedno preverim ponudbe Amexa, da vidim, kje lahko prihranim od 100 do 250 $ pri nakupih, in morebitne bonus točke, ki jih lahko zaslužim,« je povedal Jonathan Wizman, nepremičninski agent v Los Angelesu, ki je specializiran za nakupe vrhunskih hiš. Ker mu razvijalci domov povrnejo stroške za nakupe, je uporaba kreditne kartice, s katero si prislužite točke ali milje, preprosta. Z opremljanjem hiše s štirimi spalnicami v Los Angelesu, ki je zdaj na borzi za skoraj 4 milijone dolarjev , je nabral dovolj točk in kilometrov z nakupom stvari, kot so omare, razsvetljava in kuhinjski aparati Miele, da bi si privoščil tritedenske počitnice v več državah čez novo leto s postanki v Združeni arabski emirati, Egipt, Maldivi, Singapur, Bali in Tajska.

G. Wizman zaradi toliko kilometrov, ki jih je treba pogoreti, pogosto dopustuje na Havajih. “Preprosto moraš potovati po svetu,” je rekel. “Kadarkoli imam odmor, je vedno brezplačen.”

ODLOČITE SE ZA Vračilo gotovine Septembra lani sta Jon in Ben Nickel-D’Andrea kupila obrtnika s tremi spalnicami iz leta 1926 v Seattlu, ki je potreboval nov grelnik vode, kuhinjske aparate in druge posodobitve. Za povrnitev gotovine pri nakupih je par uporabil kartico Discover, ki je zdaj ponujala 1 odstotek gotovine pri nakupih, plus še 1 odstotek ob koncu leta in brez obresti 15 mesecev.

“S 15 meseci nič-odstotnih obresti je enostavno določiti načrt za odplačilo,” je dejal g. Nickel-D’Andrea in ocenil, da bi potrebovali, če bi na kartico naložili skupno 20.000 $ za stroške obnove. da bi za odplačilo namenili 312 $ na teden. “To je približno 45 $ na dan.”

Ta poteza je v kombinaciji z bonusi kartice ob koncu leta prinesla paru več kot 2000 dolarjev v gotovini, ki sta ga v West Elmu prenesla v darilne kartice in tako prihranila še več. »Za vsakih 45 $ bonusa za vračilo denarja dobite darilno kartico za 50 $,« je povedal g. Nickel-D’Andrea, ki piše o letenju v prvem razredu s svojim možem Benom pri No Mas Coach!, ki je del blogerja BoardingArea . omrežje. “To je še 10 odstotkov brezplačnih stvari.”

Izkoristili so tudi program zvestobe West Elm, ki je ponujal 3-odstotno vračilo denarja za nakupe, plus praznični bonus, ki je prislužil 10-odstotni vračilo denarja za nakupe, ki so ga prenesli v več darilnih kartic. Skupno je par plačal okoli 5.230 dolarjev iz žepa za približno 8.638 dolarjev pohištva, vključno s posteljo, omarico, nočno omarico, jedilno mizo, stoli, tremi lestenci, barom in konzolo – prihranila je približno 3.400 dolarjev.